img_2515

2. okrugli stol o stvarnim prednostima zapošljavanja Web programera

U sklopu projekta „Step up It education“ – „Stepenica više u IT edukaciji“ u hotelu Villa Lenije u Vinkovcima održan je Okrugli stol „Stvarne prednosti zapošljavanja web programera“.
Projekt sufinancira Europska unija u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih”, iz Operativnoga programa – Razvoj ljudskih potencijala. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Vinkovci a partneri su Pučko otvoreno učilište Križevci, Veleučilište u Slavonskom Brodu te Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.. Ukupna vrijednost projekta je 198.631,59 €, od čega EU financira 75,47 % u iznosu od 149.907,26 € a trajanje projekta je 12 mjeseci.


Na Okruglom stolu okupili su se projektni partneri, vanjski suradnici, ključni dionici i nezaposlene osobe zainteresirane za educiranje za zanimanje web programer.

Na početku sve prisutne pozdravio je domaćin Berislav Božanović, prof., ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Vinkovci.

O stvarnim prednostima zapošljavanja web programera govorili su Bela Ikotić koordinator projekata pri Poduzetničkom inkubatoru Osijek (Bios), Pavle Vidaković iz tvrtke Poslovanje2 d.o.o. u ime brenda Gauss development, projektni partner Mirko Cobović iz Veleučilišta Slavonski Brod te u ime nositelja projekta Berislav Božanović, prof. iz POU Vinkovci.

Drugi dio programa odnosio se na raspravu, primjere iz prakse te prijenos „know-how“. Aktivno sudjelovanje u savjetovanju te pružanju vitalnih informacija pridonijeli su gdin. Ivan Marijanović iz HGK – Županijska komora Vukovar te predstavnice HZZ-a – PU Vinkovci gđa. Ivana Parat i Ivanka Mandić.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda