opipljive-koristi-1

Okrugli stol u Slavonskom Brodu: Opipljive koristi zapošljavanja Web programera

U srijedu, 15. siječnja 2014. na Veleučilištu u Slavonskom Brodu održan je okrugli stol „Opipljive koristi zapošljavanja Web programera” u sklopu projekta Step up IT education, IPA 4.1.3.2.02.01.c13

Okrugli stol organizirali su nositelj projekta Pučko otvoreno učilište Vinkovci te partnerske ustanove Agencija za razvoj VSŽ HRAST d.o.o., Pučko otvoreno učilište Križevci i Veleučilište u Slavonskom Brodu.

Svrha okruglog stola bila je predstavljanje projekta „Step up IT education” IPA 4.1.3.2.02.01.c13 kroz aktivnost edukacije za zanimanje web programera te približavanje tržišta rada i poslodavaca. Koristi, mogućnosti te zapošljavanje u polju IT-a, pogotovo vezanu za Web programiranje predstavili su i raspravili Tomislav Tipurić, ing. iz Microsoft Hrvatska, Ivan Abramović iz Genius Host, Gordana Prebeg, bacc.oec. iz CounIT j.d.o.o., Vanja Ništ mag.oec., te Mirna Jerković, univ.spec.oec. iz Hrvatskih šuma d.o.o.
opipljive-koristi-2

Privlačnost i visoku iskoristivost edukacije u ovom sektoru zanimanja potvrdili su sudionici okruglog stola navodeći kako zahvaljujući modernim komunikacijama njihov posao ne poznaje granice. Također je istaknuta činjenica da Hrvatska na godinu izveze više od milijardu kuna IT usluga.

opipljive-koristi-3

Projekt sufinancira Europska unija u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih”, iz Operativnoga programa – Razvoj ljudskih potencijala. Ukupna vrijednost projekta je 198.631,59 €, od čega EU financira 75,47 % u iznosu od149.907,26 € a trajanje projekta je 12 mjeseci. Opći cilj projekta je doprinijeti jačanju sektora obrazovanja odraslih s ciljem povećanja konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada i povezivanje lokalnih dionika na području tri županije, dok su specifični ciljevi projekta ojačati kapacitete ustanova za obrazovanje odraslih kroz izradu novog programa i povećanje kompetencija odraslih polaznika na području tri županije u suradnji s lokalnim dionicima.

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Pučkog otvorenog učilišta Vinkovci.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda