zapocela-edukacija-1

Započela edukacija treniranja trenera

U prostorijama Pou Vinkovci 13.01.2014. započelo je provođenje aktivnosti treniranja trenera za zanimanje web programerau sklopu projekta „Step up IT education“ IPA 4.1.3.2.02.01.c13.

Opći cilj projekta je doprinijeti jačanju sektora obrazovanja odraslih s ciljem povećanja konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada i povezivanje lokalnih dionika na području tri županije, dok su specifični ciljevi projekta ojačati kapacitete ustanova za obrazovanje odraslih kroz izradu novog programa i povećanje kompetencija odraslih polaznika na području tri županije u suradnji s lokalnim dionicima.

zapocela-edukacija-2

U suradnji sa partnerskim ustanovama (POU Križevci, Veleučilište Slavonski Brod i AR VSŽ Hrast d.o.o.) i vanjskim stručnjakom, nositelj projekta POU Vinkovci, razvio je 4 inovativna modula:

  1. 1. Osnove web dizajna (HTMAL,CSS) u trajanju od 30 nastavnih sati
  2. 2. Izrada web aplikacija (XAMPP,PHP/MySQL) u trajanju od 40 nastavnih sati
  3. 3. Napredno korištenje CMS sustava (Joomla) u trajanju od 30 nastavnih sati
  4. 4. Izrada dinamičkih web stranica (JavaScript-JQuery) u trajanju od 20 nastavnih sati

Treniranje trenera za zanimanje web programera trajat će 120 školskih sati (30 sati za 2 modula, 40 sati za jedan modul i 20 sati za jedan modul) + 40 sati e-učenja i provest će se u vremenskom razdoblju od 20 dana od strane vanjskog stručnjaka. Pedagoško i metodičko mentorstvo novih obučavatelja obavit će se kao inovativna aktivnost ovog projekta.

zapocela-edukacija-3

Projekt sufinacira Europska unija u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih”, iz Operativnoga programa – Razvoj ljudskih potencijala. Ukupna vrijednost projekta je 198.631,59 €, od čega EU financira 75,47 % u iznosu od 149.907,26 € a trajanje projekta je 12 mjeseci. Opći cilj projekta je doprinijeti jačanju sektora obrazovanja odraslih s ciljem povećanja konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada i povezivanje lokalnih dionika na području tri županije, dok su specifični ciljevi projekta ojačati kapacitete ustanova za obrazovanje odraslih kroz izradu novog programa i povećanje kompetencija odraslih polaznika na području tri županije u suradnji s lokalnim dionicima.

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Pučkog otvorenog učilišta Vinkovci.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda