zavrsna_00

Završna konferencija

„Step up IT education“
IPA 4.1.3.2.02.01.c13

Završna konferencija 10. listopada 2014.
Gradska vijećnica, Grad Vinkovci
 

10. listopada 2014. u Gradskoj vijećnici grada Vinkovaca održana je Završna konferencija projekta Step up IT education IPA 4.1.3.2.02.01.c13 koji je dodijeljen nositelju projekta POU Vinkovci u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih”, iz Operativnoga programa – Razvoj ljudskih potencijala. Konferenciju je vodila i moderirala voditeljica projekta Josipa Rosandić, koja je ujedno i predstavila rezultate projekta sa Nenadom Trivunovićem treniranim trenerom u sklopu samog projekta. Uzvanike su pozdravili te predstavili svoj rad i doprinos nositelj projekta Pučko otvoreno učilište Vinkovci Berislav Božanović, ravnatelj; zatim za partnerske institucije Veleučilište u Slavonskom Brodu Mirko Cobović, predavač; Pučko otvoreno učilište Križevci Zdenko Balog, voditelj programa i za Agenciju za razvoj VSŽ Hrast d.o.o. Vedrana Džoić, voditeljica Odjela za regionalni razvoj, promociju regije i privlačenje ulaganja. Završnu konferenciju zatvorio je ravnatelj POU Vinkovci Berislav Božanović istaknuvši kako je ovim projektom stvoren inovativan i kvalitetan obrazovni program koji ne postoji na područjima triju županija što će uvelike u konačnici doprinijeti zapošljavanju odraslih osoba te jačanju samih ustanova za obrazovanje odraslih.

 

 

Općenito o projektu

 

U sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih”, iz Operativnoga programa – Razvoj ljudskih potencijala Europska unija sufinancira projekt pod nazivom „Stepenica više u IT edukaciji“ koji je 19. listopada 2013. godine službeno započeo s provedbom, a završava 18. listopada 2014. godine.
Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Vinkovci a partneri su Pučko otvoreno učilište Križevci, Veleučilište u Slavonskom Brodu te Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o..
Opći cilj projekta je doprinijeti jačanju sektora obrazovanja odraslih s ciljem povećanja konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada i povezivanje lokalnih dionika na području tri županije, dok su specifični ciljevi projekta ojačati kapacitete ustanova za obrazovanje odraslih kroz izradu novog programa i povećanje kompetencija odraslih polaznika na području tri županije u suradnji s lokalnim dionicima.

 
 

Projektne aktivnosti usmjerene su na stvaranje novog programa usavršavanja za odrasle osobe – WEB programmer čime se pridonosi jačanju sektora obrazovanja odraslih u smislu povećanja znanja, vještina i kompetencija polaznika, a time i njihove konkurentnosti na tržištu rada. Projekt stavlja ustanove obrazovanja odraslih u aktivnu ulogu posrednika između lokalnih poslodavaca i odraslih polaznika te usmjerava njihove potrebe. Projekt će povezati ustanove obrazovanja odraslih s relevantnim dionicima tržišta rada kako bi se utvrdile potrebe tržišta na području ove tri županije dok će program usavršavanja svojim inovativnim komponentama imati za cilj unijeti značajne promjene u sustav obrazovanja odraslih na ovim područjima.
Ukupna vrijednost projekta je 198.631,59 €, od čega EU financira 75,47 % u iznosu od 149.907,26 € kroz trajanje projekta od 12 mjeseci.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda